Bumi Datar

 Forgot password?
 register
Search
View: 979|Reply: 0

how we fool u - kuasa gravity

[Copy link]

578

Threads

589

Posts

4751

Credits

admin

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
4751
Post time 2018-10-15 12:43:07 | Show all posts |Read mode
kuasa gravity gagal dalam Kaedah saintifik krn is hanya teori andaian dan matematik


Kaedah saintifik atau kaedah sains
1) cadangkan hipotesis sebagai penjelasan fenomenon
2) kajian uji kaji untuk menguji hipotesis itu
3)  uji kaji mestilah boleh diulangi  

1) cadangkan hipotesis sebagai penjelasan fenomenon

kuasa gravity matahari tarik planet2 berorbit kpd dia , planet2 bgerak dalam orbit masing2 tanpa blanggar.

2) kajian uji kaji untuk menguji hipotesis itu

tak boleh buat kajian di bumi , teori kuasa gravity bumi kata tarik segala2 benda ke pusat bumi .
di sini kajian gagal krn dia tak boleh dapat penjelasan mengapa sesuatu objek naik ke udara atau terapung (atau layang2) di permukaan air .adakah kaki kamu sukar nak bjalan krn gravity tarik badan kita lekat kat permukaan bumi ?
sepatutnya segala2 benda kena ditarik sampai ke bawah bumi atau dasar laut.

sampai step 2 shj , kuasa gravity dah gagal ,  jadi kuasa gravity tidak boleh diajar sebagai fakta , hanya boleh sebagai teori


kalau di bumi pun tak dapat buktikan kewujudan kuasa gravity , maknanya gravity di matahari bulan atau planet2 juga boleh tak wujud krn hanya teori andaian

mana pergi gravity ? boleh test ? mengapa benda naik ke atas , ada yg boleh layang2 , ada yg jatuh .

teori asas kuasa gravity
What is a simple definition of gravity?
Gravity is a force which tries to pull two objects toward each other. Anything which has mass also has a gravitational pull. The more massive an object is,
the stronger itsgravitational pull is. Earth's gravity is what keeps you on the ground and what causes objects to fall.


Q - adakah kuasa gravity ini lulus Kaedah saintifik ?
A - tak , krn kaji pun tak mampu , ia hanya buat andaian wujud kuasa ini .

Q - datang dari mana kuasa gravity ?
A - kuasa datang dari pusat bumi .

Q - bolehkah dikesan dikaji dilihat kat pusat bumi ada sesuatu ini ?
A- tak boleh , tidak dapat dikesan dilihat dinilai , tiada alat pengesan boleh kesan jauh ke bawah tanah .

Q - selain di pusat bumi , mana ada benda yg ada kuasa gravity ?
A - tiada lagi , hanya satu shj di pusat bumi , yg lain semua letak di pusat2 planet dan satelit semula jadi seperti bulan dll.

Q - ada bukti , planet lain ada kuasa gravity juga ?
A - sama juga , buat andaian

Q - mengapa Pasang surut air laut kat dgn gravity bulan ?
A - krn ia memang kat dgn gerakan matahari dan bulan , kami tiada alasan lain utk Pasang surut air laut , terpaksa guna
     alasan ini , org akan syaki krn kuasa gravity bumi lebih kuat dari kuasa gravity bulan , skg terbalik pula , kuasa gravity bulan tarik(lebih kuat dari) bumi  , kami guna matematik utk bulatkan cerita ini.

Q - jadi , kuasa gravity boleh dikatakan kuasa imagination shj ?
A - tak boleh kata salah , boleh kata kuasa ni hanya kuasa andaian , tapi diwajib ajar sebagai fakta benar

Q - mengapa boleh jadi begini ?
A - ini adalah authority power , kami yg bkuasa , boleh tulis apa yg kami mau , boleh ubah sejarah atau teori2 sains sesuka hati.
      we said so. So it must be true

Q - adakah sesuatu benda jatuh atau naik di udara atau air kait dgn kuasa gravity ?
A - tidak juga , ia kait dgn ketumpatan

Q - soalan terakhir , apa itu kuasa gravity ?
A - kuasa gravity ialah kuasa imagination dan hanya wujud dalam matematik , dgn matematik ini byk org terperangkap dgn helah kami.

tanya diri sendiri , percaya kat pusat bumi ada core gravity ?  atau  they said so. So it must be true  ?   

tamat















Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | register

Points Rules

mobine web|Bumi Datar

2020-1-19 19:21 GMT+8 , Processed in 0.033457 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list