Bumi Datar

 Forgot password?
 register
Search
View: 1698|Reply: 0

Flat Earth Society - divide and conquer

[Copy link]

586

Threads

597

Posts

4775

Credits

admin

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
4775
Post time 2019-3-19 11:36:53 | Show all posts |Read mode
the best way to control the opposition is to lead it ourselves

Flat Earth Society - divide and conquer



admin fikir , org yg percaya bumi datar mempunyai pemikiran yg agak "matang " atau lebih tahu bagaimana dunia ini bfungsi

tak mungkin terima sesuatu secara bulat2

flat earth society ini dah lain bbanding flat earth society ratusan tahun dulu

the best way to control the opposition is to lead it ourselves

ini yg blaku skg , Flat Earth Society ini dah dikawal oleh kuasa luar , anggota yg ada di dalam hanya pelakon shj
benda ini sama dalam politik , tak kira kamu undi mana satu parti , org mereka juga

divide and conquer ini juga digunakan , sering dipakai

contoh dalam politik , utk memecahkan sesuatu kaum , harus pecahkan mereka kpd beberapa kump atau parti

balik ke community FE ini .

selalu buat atau kata sesuatu yg bodoh

contoh
post yg sy buat ini
link >>> http://bumidatar.org/forum.php?mod=viewthread&tid=463
dalam video itu , mark sargent dan satu lagi macam pondan itu , tipu besar dalam video itu
ilmu2 basis dalam garisan horizon pun tak faham , kalau bukan buat lakonan ialah apa

kami semua tahu , media2 terkenal di dunia , semua dikawal oleh elite
nampak siapa2 muncul muka di media , maknanya dia adalah shill
contoh
lihat gambar ni

106.jpg

mars bentuk bola ???

sekali lagi buat benda2 atau cakap benda2 bodoh

account Flat Earth Society sengaja beri info yg salah

observed to be round ? nampak bulat (permukaan bulatan) , tak semestinya bentuk sfera

benda ini sama macam matahari dan bulan , nampak bulat satu muka

tapi kami tak pasti mereka bentuk sfera atau lain , dan kamu sendiri tak dapat nak buktikannya


contoh lagi
documentary yg tajuk Beyond the Curve

apa mereka buat ? buat kajian dan buktikan wujud kelengkungan bumi .

inilah yg dipanggil divide and conquer

kalau kamu faham sifat2 cecair , permukaannya mestilah rata

adalah kamu bodoh sampai nak buat kajian sendiri ? pergi beli telescope , cari kelengkungan ?

org cerdik guna otak dan akal , org bodoh guna ilmu buku teks

bila sesuatu objek pergi semakin jauh dari pandangan mata kita , dah lepas garisan horizon (mata kita) , apa cara tarik balik mereka ke depan mata kita ?
gunalah binocular , objek itu akan dapat dilihat semula .

bila objek pergi jauh lagi , binocular pun tak nampak , apa nak buat ?

gunalah telescope , objek itu akan dapat dilihat semula

bila objek pergi jauh lagi , telescope pun tak nampak , apa nak buat ?

gunalah alat lebih power lagi , telephoto lens  

telephoto lens ada macam power , boleh nampak sgt2 jauh , zoom in sgt2 dekat




105.jpg









Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | register

Points Rules

mobine web|Bumi Datar

2020-12-1 22:35 GMT+8 , Processed in 0.038659 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list